deutsch  |   Magyar

Passzívház minősítés

Wir sind vom Passivhaus Institut autorisiert, als unabhängige und neutrale Instanz die Planung von potentiellen Passivhäusern zu überprüfen und Zertifikate für geprüfte Passivhäuser (Wohngebäude, Nichtwohngebäude und Sanierung mit Passivhaus-Komponenten) auszustellen. Das Zertifikat "Qualitätsgeprüftes Passivhaus - Dr. Wolfgang Feist" dokumentiert die energetischen Eigenschaften Ihres Hauses und gibt Ihnen die Gewissheit, dass Ihr Gebäude den hohen Anforderungen des Passivhaus Standards entspricht.

Cégünk a darmstadti Passzívház Intézet által felhatalmazott független és semleges minősítő iroda, mely jogosult a "Minősített passzívház" elnevezésű bizonylat kiállítására. A "Minősített passzívház Dr. Wolfgang Feist" minősítési eljárás dokumentálja az épület energetikai tulajdonságait, és írásos bizonylatot nyújt arról, hogy az minden tekintetben megfelel a passzívház standardban rögzített követelményeknek.

A minősítés a tervezés minőségének igazoló eljárása. Magában foglalja a komplett tanácsadást a tervezés folyamán és valamennyi résztvevő számára a folyamatos szakmai támogatást. Segítséget nyújtunk az anyagok és építőelemek kiválasztásában, hogy azok ne csak a passzívház standard követelményeinek feleljenek meg, hanem költséghatékonyak is legyenek.

Az irodánk által épített több mint 40 passzívház alapján kijelenthetjük, hogy ez az innovatív építési mód egyáltalán nem feltétlen jár együtt magas építési költséggel. Ellenkezőleg: az egyes elemek optimális kombinációjával kedvező és megfizethető építési költség érhető el. Gyakran a legegyszerűbb megoldások a legjobbak és a legkedvezőbbek.

Állandóan keressük a legújabb lehetőségeket, mellyel még egyszerűbb, még előnyösebb és jobb megoldásokhoz juthatunk. Szívesen továbbadjuk Önöknek tapasztalatainkat. Bizonyosan sok mindent másképpen is lehet építeni, de gyakran nem érdemes. Egy olyan költségigényes beruházásnál, mint egy épület, ajánlatos a tapasztalattal rendelkező szakértőt megkérdezni ahelyett, hogy magunk végezzünk költséges kísérleteket. Egy ilyen jó tanács többnyire nem jelent komolyabb befektést, ellenkezőleg: pénzt takarít meg.

Lakóépületek százai (családi- és ikerházak, sorházak, többlakásos társasházak) valamint irodaházak, iskolák és óvodák rendelkeznek ma már minőségbiztosítással és "Minőségellenőrzött passzívház Dr. Feist" minősítéssel. A siker nem marad el, mivel azokban a jó közérzet és a kifejezetten alacsony energiaköltségek pozitív visszajelzéseket eredményeznek. Az ingatlan pedig egy későbbi értékesítés esetén magasabb áron adható tovább.

Ezen épületek dokumentációi megtalálhatók a Passivhaus Dienstleistung GmbH adatbankjában. A minősítéssel rendelkező passzívházak a Passivhaus Institut logójával vannak jelölve:
⇗  www.passivhausprojekte.de

A passzívházak építéséhez szükséges feltételekről, az alkalmazható elemekről (pl. ablakok, üvegezés, ajtók, szellőztető berendezés, építőrendszerek) a Passivhaus Institut honlapján található bővebb információ: ⇗ www.passiv.de

A passzívházak építéséhez négy alapvető feltételnek kell eleget tenni:

  • Fűtési hőenergiaigény: max. 15 kWh/(m²év)
  • Légtömörségvizsgálat eredménye: max. 0,6 1/h
  • Primerenergiaigény: max. 120 kWh/(m²év) (háztartási árammal együtt)
  • Túlmelegedés gyakorisága 25 °C felett: max. 10%


A feltételek teljesülését a Passzívház Tervezési csomaggal (PHPP) kell igazolni és a minősítő irodához a tervdokumentációval együtt benyújtani. A program magyar nyelven ezen a honlapon keresztül vásárolható meg: ⇗  PHPP - programról

Követelmények